• kontakt@dukan.org.pl

ul. Postępu 11, Warszawa

802 547 554

Przyprawy

Bazylia

Bazylia to jedno z najpopularniejszych ziół, których używa się w kuchniach całego świata. Swoim charakterystycznym aromatem podkreśli zapach i smak każdej potrawy. Okazuje się, że przyprawa ta ma też dobroczynne działanie na nasze...

Rozmaryn

Rozmaryn wyróżnia się mocnym, leśnym aromatem i zdecydowanie preferuje mięsa. Właśnie dlatego jest częstym dodatkiem do jagnięciny, wieprzowiny i wołowiny. Świetnie spisuje się w połączeniu z miodem, klarowanym masłem, sałatą oraz...

Imbir

Imbir jest przyprawą, która jeszcze niedawno kojarzyła się głównie z piwem i ciasteczkami. W polskiej kuchni używany był w sproszkowanej postaci do flaków, pasztetów z zająca i pierników. Obecnie, od kiedy świeży korzeń imbiru...

Zobacz